Hafif ve lezzetli bir tatlı deneyimi

Hafif ve canlandırıcı bir tatlı mı arıyorsunuz? İşte tam aradığınız tarif: Çilekli Manolya! Bu muhteşem tatlı, lezzetli çileklerin tazeliği ve hafif dokusuyla hem görüntüyü hem de damağı fethediyor.

MALZEMELER

1 paket bisküvi

1 bardak su Süt

1 bardak krema

1 su bardağı pudra şekeri

1 paket vanilya

1 su bardağı çilek (dilimlenmiş)

Çilek sosu için:

1 bardak çilek

2 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı mısır nişastası

ÜRETME

Öncelikle çilek sosunu hazırlayın. Doğranmış çilekleri ve toz şekeri bir tencerede karıştırın. Orta ateşte kaynamaya bırakın.

Ayrı bir kapta mısır nişastasını biraz suyla seyreltin. Kaynayan çileklerin üzerine mısır nişastası suyunu ekleyip karıştırın. Koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın. Soğumaya bırakın.

Krema ve pudra şekerini mikserle iyice çırpın. Karışıma vanilyayı ekleyip tekrar çırpın.

Bisküvileri güzelce doğrayın.

Ufaladığınız bisküvilerin bir kısmını kaplara koyun. Kremayı bisküvilerin üzerine dökün ve bir kat daha bisküvi ekleyin. Daha sonra dilimlenmiş çilekleri ve bir kat daha bisküvi ve kremayı ekleyin.

Son olarak soğuyan çilek sosunu manolyaların üzerine dökün.

En az 2-3 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Popüler Firmalar
Güncel Haberler
Sponspor Bağlantılar: ilkses gazetesi - Son Mühür - ilkhaber gazetesi - Bursa Hayat - Yeni Bakış